Adres en Contact Gedragscode Privacy Statement Downloads Links

Interview

Het onderstaande interview is in 2009 afgenomen door de Nederlandse Orde van BeroepsCoaches (Nobco).

Heb je als coach een specialisme?
Natuurlijk, net zoals elke coach! Ik ben een Executive en Performance-Life coach die zich op het niveau van de ziel durft te begeven. Coaching bij mij gaat echt diep en mensen komen "anders" uit de coaching dan ze erin gaan: er heeft een transformatie- proces plaatsgevonden.

Sinds wanneer coach je en hoe ben je begonnen?
Eigenlijk coach ik al heel lang, als kind coachte ik mijn ouders, als accountmanager coachte ik mijn klanten. Officiëel als beroepscoach ben ik begonnen in 1995 na een gerichte en intensieve periode van innerlijke reflectie. Ik ben nu aan mijn tweede decennium als coach begonnen en ben een ander mens dan 10 jaar geleden door dit prachtige vak.

Wat waarderen de klanten het meest in jou als coach?
Mensen mogen bij mij echt gewoon zichzelf zijn. Ik oordeel niet en niks is onbespreekbaar. Mensen ervaren bij mij echte resultaten, echte vrijheid om te doen wat ze altijd al wilden doen. Er ontstaat altijd een relatie en mensen komen jaren later nog bij me terug voor nieuwe inspiratie en nieuwe inzichten. Ik maak plezier met mensen en leer ze lachen om zichzelf.

Wat is jouw visie op coaching?
Coaching is een nobel vak, een roeping van de ziel, een innerlijke drang om te groeien en onszelf als mens te overstijgen.
Momenteel is het vak erg in opkomst, veel mensen voelen zich tot het vak geroepen. Dat is mooi, tegelijkertijd schept dat ook verwatering en vervuiling. Een echte coach doet dit vak niet uit commercieel oogpunt. We kunnen als Nobco waken voor de "vercommercialisering" van ons vak en daarmee voor de teloorgang van haar essentie.

Wat is je favoriete spreuk?
Oefening is de meest onderschatte vorm van ontwikkeling.
(Meester Bruce Lee)